Hyppää pääsisältöön

Tietoa rokotuksista nyt myös somalin kielellä

04.12.2023

rokottautuminen

Rokotustieto.fi-sivuston Maahanmuuttajat-osio on julkaistu nyt myös somaliksi. Maahanmuuttajat-osio antaa tietoa tarpeellisista rokotuksista ja rokotusohjelmasta Suomeen muuttaneille henkilöille.

Vuoden 2022 lopussa Suomessa asui 496 000 vieraskielistä eli henkilöä, joiden kieli on jokin muu kuin suomi, ruotsi tai saame (Tilastokeskus). Tämä on 9 prosenttia koko väestöstä. Määrä kasvoi edellisestä vuodesta lähes 38 000 hengellä eli 8 prosenttia.

Somalian kansalaiset ovat tällä hetkellä suurin turvapaikkaa hakeva kansalaisuus. Vuoden 2023 alun hakijamäärät ovat viime vuoteen nähden selkeästi koholla maahanmuuttoviraston mukaan. Somali on myös viidenneksi suurin kieliryhmä Suomessa, selviää Tilastokeskuksesta.  

“Suomea vieraana kielenä puhuvalla ihmisellä ei ole aina käytössään riittävää kielitaitoa, jonka avulla hän voi saada luotettavaa tietoa, tässä tapauksessa rokotteista. Laajennamme Rokotustieto.fi-verkkopalvelun kielimahdollisuuksia tarpeen ja kysynnän mukaan”, kertoo Elisa Nordvall, palvelua ylläpitävän Pharmacan markkinointi- ja viestintäjohtaja. 

Lue tietoa rokotuksista somalin kielellä tästä

Rokotustieto.fi-sivusto on kansalaisille suunnattu verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tuottaa helposti ymmärrettävää ja luotettavaa tietoa rokotteista ja rokottautumisesta. 
Verkkopalvelu on toteutettu yritysten ja yhdistysten yhteistyönä, ja sitä ylläpitää Pharmaca (ent. Lääketietokeskus). Sivustolta löytyy perustietoa rokotteista, niiden avulla torjuttavista taudeista sekä rokotuksista ja matkustamisesta. Lisäksi sivustolta löytyy esimerkiksi Testaa rokotussuojasi -testi sekä vaihtuva ajankohtainen rokote.