Hyppää pääsisältöön

Julkaisut

Jäykkäkouristussuojaa vahvistettava myös aikuisiällä

Perjantai 26.06.2020 klo 09:00
Jäykkäkouristus on Clostridium tetani -bakteerin aiheuttama vakava tauti. Haavaan päässyt bakteeri vapauttaa keskushermostoon kulkeutuvaa hermomyrkkyä, mikä voi johtaa hengenvaaralliseen hengityslamaan. Bakteeria esiintyy paljon maaperässä, joten tartunnan voi saada esimerkiksi puutarhatöissä haavaan päässeestä mullasta. Tartunnan voi saada myös eläimen puremasta.
 

Vain joka toisella suomalaisella rokotustiedot tallessa

Torstai 25.06.2020 klo 12:29
Vain 51 prosentilla suomalaisista on omat rokotustiedot tallessa, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Tämän lisäksi reilu kolmannes eli 35 % suomalaisista ei tiedä, mistä omat ajantasaiset rokotustiedot on mahdollista tarkistaa.
 

Koronavirustilanne vähentänyt neuvolakäyntejä – poikkeusolot vaikuttavat rokotuskattavuuteen

Perjantai 05.06.2020 klo 11:35
Koronavirustilanne on vähentänyt äitiys- ja lastenneuvolakäyntejä. Poikkeusolojen tultua voimaan useissa kunnissa henkilöstöä siirrettiin lasten ja perheiden ehkäisevistä palveluista muihin tehtäviin. Neuvolapalvelut rajattiin vain raskaana oleville ja imeväisikäisille.
 
Äitiysneuvolakäyntejä oli huhtikuun alussa 27 prosenttia ja lastenneuvolakäyntejä 45 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana.